Din lokale maling og gulvbutik siden 1953

Bortskaf de olieholdige klude forsvarligt

Olieholdige klude kan selvantænde og bryde i brand. Derfor skal du lægge dem i vand så snart du er færdig med at bruge dem. Put dem gerne i en tæt metalbeholder eller en plasticpose før du smider dem i skraldespanden.

Behandling af træværk, ude og inde

Træ er et forgængeligt materiale, men vedligeholder du det, vil du kunne have glæde af det i mange år.
Vær opmærksom på at ikke al træbeskyttelse, som du kan købe, er velegnet til brug på den plane vandretliggende del af træterrassen. Mange producenter har udviklet produkter, som er specielt beregnet til den plane del af træterrasser.

Hvis du er i tvivl, så spørg os i forretningen, om det produkt du kigger på, må bruges på de vandretliggende træflader, så du kommer til at stå med et godt slutresultat.

 

 

Sådan gør du:

Rengøring af træværket

 

Start med at afvaske træet grundigt med sæbevand og en stiv børste. Fjern eventuelle algebelægninger med algerens til træ. Vask efter med rent vand og lad træet tørre i mindst et døgn før du påfører olie.

Slibning af håndliste og gulv

Giv træet en tur med sandpapir før du påfører træolie.
Det giver et langt pænere resultat og træet bliver glat og lækkert at røre ved bagefter. Du kan vælge at slibe med håndkraft eller bruge en rystepudser. Husk altid at slibe i træets længderetning (langs årene i træet).

Hvis træet er slidt og vejrbidt, så skal du først slibe med groft sandpapir i kornstørrelse 100 – 120 (det står på bagsiden af sandpapiret). Derefter slibes med fint sandpapir i kornstørrelse 200 – 300) til overfladen er silkeglat. Børst slibestøvet omhyggeligt af, da det ellers vil sætte sig som mørke prikker på overfladen.

Giv træolie

Vælg en olie, der er lavet specielt til terrasser eller havemøbler. Mange træolier indeholder et UV filter, der giver ekstra beskyttelse til træet. Du kan også vælge en træolie med tilsatte farvepigmenter, der giver ekstra glød til træet og gør det mere ensartet.

Der kommer hele tiden nye, forbedrede produkter på markedet, så spørg din lokale farvehandel eller byggemarked om vejledning.

Påfør olien i et jævnt lag i træets længderetning med pensel, svamp eller klud. Efter cirka 20 minutter aftørres overskydende olie med en fnugfri bomuldsklud.

Er der områder, der stadigt virker tørre, så giv dem en ekstra gang træolie og vent 20 minutter og tør så af igen. Hvis ikke du fjerner overskydende olie, vil den tørre ind og skalle af.

Afhængigt af temperatur og vejr vil der gå 1 – 3 døgn før olien er gennemhærdet og du kan sætte møbler ud på altanen.

Pas også at du ikke får olieafsmitning fra håndlisten på dit tøj.

3 Bjørne

Enghave Plads 10

1670 København V

Telefon: 33226041

Husk at like os på Facebook